Aria de acoperire a serviciilor juridice prestate de Moţec Ştefan – Cabinet de avocat pentru clienţii săi, respectiv a consultaţiilor juridice şi a reprezentării în faţa instanţelor de judecată, a executorilor judecătoreşti, a altor instituţii publice locale sau centrale, precum şi a partenerilor comerciali, este una naţională. În acest sens, puteţi vedea o hartă interactivă a României unde sunt evidenţiate localităţile în care am prestat în mod efectiv şi direct servicii juridice pentru clienţii noştri.

+40 356 179 038

office@avocatmotec.ro

ARHIVA ELECTRONICĂ → www.aegrm-timis.ro

Mergi la prima pagină.

MOȚEC ȘTEFAN

CABINET DE AVOCAT

societate profesională de avocatură

"Ca semn al aprecierii serviciilor, cu acordul d-voastră, vă informăm că vom recomanda şi în viitor serviciile juridice prestate de către cabinetul d-voastră de avocatură partenerilor noştri din Slovacia care vor decide să desfăşoare activităţi comerciale în România."

Traduceri autorizate și profesionale (cehă/română)

Copyright © 2007 - Moțec Ștefan - Cabinet de avocat. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.

ACASĂ PREZENTAREA CABINETULUI SERVICII OFERITE REFERINȚE CLIENȚI CONTACT

Contractul de superficie în cazul construcției unui imobil pe terenul altuia

13.10.2023


Ai construit o casă pe terenul părinților sau al altei persoane? Ce faci când dorești să intabulezi construcția? Cum o poți înscrie în Cartea funciară pe numele tău?

Cei mai mulți aleg să înscrie construcția pe numele proprietarului terenului apoi se face o tranzacție deghizată în donație sau contract de vânzare-cumpărare. Totul e bine și frumos cât părțile se înțeleg, însă de cele mai multe ori astfel de contracte sunt/pot fi atacate ușor dacă au unele lipsuri: donația poate fi revocată pentru ingratitudine, contractul de vânzare-cumpărare pentru un preț derizoriu sau alte cauze de nulitate.

Pentru a evita neplăceri ulterioare, noi îți recomandăm să închei un contract de superficie, chiar înainte de a ridica construcția sau pe parcurs, cât timp părțile sunt în relații bune. În felul acesta nu va exista niciun dubiu despre cine este cu adevărat proprietarul construcției și te vei bucura de folosirea nestingherită a terenului pentru o perioadă de 99 de ani, cu posibilitatea prelungirii.

Convenția prin care se stabilește dreptul de superficie poate fi cu titlu oneros sau gratuit. În plus, în timp, poți deveni proprietar al terenului prin alte modalități: moștenire, donație, vânzare-cumpărare etc.

Alte avantaje ale contractului de superficie sunt: în cartea funciară vei figura ca proprietar de îndată ce vei finaliza și intabula construcția, poți ipoteca și poți vinde oricând.

Apelează la Cabinetul nostru de avocatura, unde vei fi îndrumat de avocați specializați, pentru a securiza contractele și tranzacțiile pe care le faci.


MOȚEC ȘTEFAN – Cabinet de avocat

Prin avocat Roșianu Isabela

« Mergi înapoi la toate articolele.

Română

English

Čeština